Ιδέες για αντιμετώπιση της δυσοσμίας

Ιδέες-για-αντιμετώπιση-της-δυσοσμίας

Ιδέες για αντιμετώπιση της δυσοσμίας

Η δυσοσμία στο μπάνιο είναι μια κοινή πηγή άγχους. Παρακάτω υπάρχουν ιδέες για αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο μπάνιο από τις Αποφράξεις Αγία Παρασκευή. Ίσως θελήσετε να καλύψετε τις μυρωδιές από τη χρήση τουαλέτας. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μια μυρωδιά στο μπάνιο σας λόγω κακών τεχνικών καθαρισμού. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διατηρήσετε τη μυρωδιά του μπάνιου σας φρέσκια. Μπορείτε να εξετάσετε διάφορες μεθόδους για να εξαλείψετε τις οσμές τουαλέτας, να αλλάξετε το σχήμα καθαρισμού και να κάνετε μικρές αλλαγές στη ρουτίνα του μπάνιου σας.

1. Σχολαστικός καθαρισμός

Το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της μυρωδιάς απόμ ούχλα είναι να ξεπλύνετε τα πάντα. Αυτό σημαίνει πλύσιμο εκείνων των πετσετών χεριών που κρέμονται για πάντα στο μπάνιο, των χαλασμένων χαλιών του μπάνιου και των παλιών κουρτινών παραθύρων. Κατά το ξέπλυμα, οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσετε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι για να ξεπλύνετε τα υπολείμματα. Πλένετε συχνά τα χαλιά που δεν γλιστρούν. Και,  τέλος, πετάξτε αυτή την κουρτίνα ντους βινυλίου και αντικαταστήστε την με μια κουρτίνα ντους από βαμβάκι ή νάιλον.

2.Διατηρήστε καλό εξαερισμό

Όλα τα μπάνια χρειάζονται καλό εξαερισμό και ο καθαρός αέρας που υπάρχει στον χώρο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο μυρίζει. Η διατήρηση καλής ατμόσφαιρας στο μπάνιο σας περιλαμβάνει δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτον, το να έχετε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού και έπειτα να διατηρείτε την πόρτα ανοιχτή όταν το μπάνιο δεν χρησιμοποιείται. Και οι δύο παράγοντες απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές, καθώς και την υγρασία από το μπάνιο που διαφορετικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυσάρεστη μυρωδιά.

3. Τοποθετήστε ένα αποσμητικό χώρου

Τα αποσμητικά χώρου είναι πρακτικά, ειδικά αν η μυρωδιά στο μπάνιο σας είναι έντονη. Ωστόσο, δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για τη φροντίδα των οσμών του μπάνιου, αν και υπάρχουν μερικές επιλογές φυσικού αποσμητικού αέρα. Αφήστε το μπουκάλι ψεκασμού έξω στο μπάνιο σας σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται ότι το χρειάζεται, αλλά μην βασιστείτε αποκλειστικά σε αυτό για να μειώσετε τις οσμές του μπάνιου.

4. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε εξαερισμό

Εάν το μπάνιο σας έχει πολύ κακή κυκλοφορία του αέρα, μόνο ένα απαλυντικό οσμής μπορεί να μην λύσει το πρόβλημα. Εξετάστε έναν εξαερισμό μια συσκευή που βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αέρα και απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν οσμές από τον αέρα του μπάνιου σας. Μπορείτε να αγοράσετε έναν εξαγνιστή αέρα σε ένα πολυκατάστημα ή να παραγγείλετε έναν ηλεκτρονικά.

5. Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα στο μπάνιο

Το νερό μπορεί να είναι ο μεγάλος ένοχος πίσω από αυτήν την άσχημη μυρωδιά. Μπορεί να υπάρχει μυρωδιά μούχλας εάν έχετε μια αργή διαρροή υδάτων κάτω από έναν νεροχύτη ή γύρω από μια αποχέτευση. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και με τουαλέτες εάν ένα στεγανοποιητικό δαχτυλίδι κεριού που σφραγίζει την τουαλέτα στη φλάντζα, έχει διαρροή. Έτσι,  μικρές ποσότητες νερού ενδέχεται να διαρρεύσουν κάτω από την τουαλέτα. Οι Αποφράξεις Αγία Παρασκευή μπορούν να σας βοηθήσουν με οποιοδήποτε πρόβλημα!

Η λύση είναι να επιδιορθώσετε αμέσως τη διαρροή και να σκουπίσετε την περιοχή που βρέχεται με ένα ισχυρό, καθαριστικό με βάση το λευκαντικό. Οι μπανιέρες μπορούν επίσης περιστασιακά να μυρίσουν μούχλα εάν δεν είναι σωστά σφραγισμένες και εάν μικρές ποσότητες νερού φτάνουν μεταξύ του τοίχου και της μπανιέρας. Ένα διάλυμα λεύκανσης μπορεί να απομακρύνει τη μούχλα, αλλά αν είναι στο κάτω μέρος, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς και να επανασυνδεθεί σωστά.

6. Βάψτε το μπάνιο σας

Υπάρχουν χρώματα με τεχνολογία εξάλειψης οσμών και μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων. Έτσι τα δωμάτια παραμένουν φρέσκα για περισσότερο και μειώνονται οι κοινές οσμές του μπάνιου. Αλλά, φροντίστε να αντιμετωπίσετε τη μούχλα πριν βάψετε. Τα μπάνια είναι περιοχές επιρρεπείς σε πιτσιλίσματα και τα χαμηλότερα μέρη των τοίχων και των γωνιών κοντά στην οροφή είναι τυπικές περιοχές αναπαραγωγής μούχλας.

Μετά τον καθαρισμό, βουρτσίστε ένα αστάρι ανθεκτικό στη μούχλα στην οροφή και στους τοίχους για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Αφήστε το στρώμα του ασταριού να στεγνώσει και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το πρώτο στρώμα βαφής ανθεκτικό σε μούχλα και αποχαιρετήστε τη μυρωδιά της.

7. Καθαρίστε την λεκάνη της τουαλέτας

Η λεκάνη, εάν δεν καθαρίζεται τακτικά, μπορεί να διατηρήσει τη μυρωδιά των ούρων. Πολλοί άνθρωποι παραμελούν τη λεκάνη της τουαλέτας όταν ασχολούνται με τον καθημερινό καθαρισμό του μπάνιου. Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τη λεκάνη τουαλέτας με λευκό ξύδι. Ανοίξτε τη λεκάνη τουαλέτας. Ρίξτε μισό φλιτζάνι ξύδι στη λεκάνη. Στη συνέχεια, φορέστε μερικά λαστιχένια γάντια. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού για να πλύνετε τις πλευρές της. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την τουαλέτα. Προσθέστε περισσότερο ξύδι και επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές.

8. Ξαναβάλτε τα πλακάκια σας

Η μούχλα βρίσκεται μεταξύ πλακιδίων μπάνιου και μπορεί επίσης να τρέχει κατά μήκος των τοίχων του μπάνιου. Μπορεί να συμβάλει στη μυρωδιά του μπάνιου. Με την πάροδο του χρόνου, το πλακάκι γίνεται πορώδες και απορροφά οσμές. Αντικαταστήστε τα με καινούργια πλακάκια και να αντικαταστήσετε τη σιλικόνη που τα περιβάλλει.

9. Βγάζετε τα σκουπίδια τακτικά

Εάν έχετε ένα καλάθι απορριμμάτων στο μπάνιο σας, βγάλτε τη σακούλα του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κάθε σκουπίδι που μένει έξω μπορεί να συσσωρεύσει οσμές με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα δυσάρεστη μυρωδιά. Η τακτική αφαίρεση απορριμμάτων μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση των οσμών του μπάνιου.

10. Διατηρήστε τις πετσέτες καθαρές και στεγνές

Μια συχνά παραβλεπόμενη αιτία κακών οσμών μπάνιου είναι μια βρώμικη ή υγρή πετσέτα. Όταν οι πετσέτες δεν στεγνώνουν αρκετά γρήγορα, μπορούν να αρχίσουν να καλλιεργούν βακτήρια και μύκητες. Και εάν οι πετσέτες δεν έχουν πλυθεί για λίγο, αυτό μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης. Κρεμάστε τις πετσέτες σας να στεγνώσουν μετά από κάθε χρήση και πλύνετε τις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό περιλαμβάνει πετσέτες χεριών και πετσέτες.

11. Ανάψτε ένα αρωματικό κερί

Τα κεριά είναι εύκολο να τοποθετηθούν ως μικρά κομμάτια διακόσμησης κάπου στο μπάνιο. Η ζέστη και ο καπνός από ένα κερί μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των οσμών στο μπάνιο. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα αρωματικά κεριά λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, όπως επίσης και τα αιθέρια έλαια. Έχετε έναν αναπτήρα κοντά σας, ώστε να μπορείτε να ανάψετε το κερί όποτε πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο. Αλλά ποτέ μην αφήνετε ένα κερί χωρίς επίβλεψη. Σβήστε το πριν φύγετε από το δωμάτιο.

Αν αυτές οι συμβουλές δεν σας βοηθήσουν, τότε ενδέχεται να υπάρχει κάποιο σοβαρότερο υδραυλικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Οι υδραυλικοί μας μπορούν να σας εξυπηρετήσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην ευρύτερη περιοχή τηε Αγίας Παρασκευής. Ελπίζουμε οι ιδέες για αντιμετώπιση της δυσοσμίας στο μπάνιο να είναι αποτελεσματικές για εσάς.

Διαβάστε επίσης
Προηγούμενο άρθρο
Απόφραξη τουαλέτας πλοίων και σκαφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Κοινοποίησε το άρθρο αυτό στους φίλους σου!

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ 20€ ΕΩΣ 40€!

Για βουλωμένους νεροχύτες, νιπτήρες, λεκάνες, σιφόνια, μπανιέρες και υδραυλικές εργασίες καλέστε μας και ένας έμπειρος τεχνικός μας θα βρίσκεται άμεσα στο χώρο σας.

Όλες μας οι υπηρεσίες σε Αγία Παρασκευή:

Διαχείριση πολυκατοικιών - Έκδοση κοινοχρήστων – Αγία Παρασκευή

Διαχείριση πολυκατοικίας- Έκδοση κοινοχρήστων

Υδραυλικοί Αγία Παρασκευή

Υδραυλικοί Αγία Παρασκευή

Απολυμάνσεις Αγία Παρασκευή

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις – Μυοκτονίες Αγία Παρασκευή

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μενού
Call Now Button